REALmag. #9 ‘Ander nog iets?’

Lieve REALmaggers,

 

Op zondag 18 februari 2024 is het zover! Dan presenteren we vol trots de nieuwe editie van REALmag. met als thema Anders.

 

Hoe Anders? Wat Anders? Wie Anders? Anders nog iets?

 

Anders heeft alles te maken met het perspectief van waaruit we naar de wereld om ons heen kijken. Met onze neiging alles en iedereen buiten onze vertrouwde bubble als ‘anders’ te bestempelen. Maar het leuke is: dat geldt voor iedereen. We zijn dus allemaal anders!

 

Voor deze editie hebben we als redactie serieus geprobeerd om uit onze eigen bubble te breken. We hebben diverse schrijvers, filosofen, kunstenaars, wetenschappers en activisten gevraagd wat voor hun anders is, wat anders moet of wie de ander is.

 

Dat leverde veel mooie gesprekken, verhalen, visies, perspectieven, interpretaties, antwoorden en verbeelding op. Het was een zoektocht die ons blikveld heeft verbreed. Eén ding weten we zeker: vanaf nu zal anders nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe REALmag. én de release episch gaan worden. Maar laat je niks wijsmaken: kom en oordeel vooral zelf. En als we je achteraf vragen: ‘Anders nog iets?’, dan hopen we dat je die vraag met een gretig ‘Ja!’ beantwoordt.

 

We houden je op de hoogte van de laatste loodjes. Vanaf januari 2024 kun je gaan voorbestellen.

 

Schrijf zondag 18 februari alvast in je agenda!

 

En vergeet niet: DE INZENDINGSTERMIJN VOOR DE EERSTE REALMAG. ESAYPRIJS EINDIGT OP 31 JANUARI OM 24.00 UUR: https://www.realmag.nl/realmag-essayprijs-2023/

 

Met lieve groet,

 

De redactie