#6 Magy en het Fibonacci mysterie

Voor haar zesde editie koos de redactie van REALmag. voor een actueel thema: de impact van robots op onze menselijke identiteit. Moeten we vrezen voor de ondergang van de menselijke beschaving? Of zijn robots een teken van technologische vooruitgang? Vormen zij zelfs een nieuwe trede op de evolutionaire ladder?

Deze robot-editie verschijnt in de vorm van een spannende graphic story over de twintigjarige Magy en haar robot-collega Harold. Samen ontdekken zij geheime informatie die de meest menselijke eigenschappen op het spel zetten: vrijheid en liefde. Het verhaal van Gert-Jan van den Bemd speelt zich af in 2038 en is in beeld gebracht door Gwen Stok en Bruno Ferro Xavier da Silva. De tekeningen van dit kunstenaarsduo hebben een speels en macaber karakter: alsof je eregast bent onder kannibalen en probeert de juiste tafelmanieren te onthouden.

Maar de nieuwe REALmag. is geen kant-en-klaar stripverhaal. Samen met hoofdredacteur en grafisch vormgever Ab Bol hebben Gwen en Bruno het verhaal van Magy verweven met bijdragen van redacteuren en gastschrijvers. Er zijn interviews met experts op het gebied van filosofie en techniek (hoogleraar Jos de Mul), AI en cognitieve psychologie (dr. Joost Broekens en hoogleraar Marcel van Gerven), theologie en games (dr. Frank Bosman), robotrechten (dr. Rob van der Hoven van Genderen) en de directeur van sekspoppenfabrikant Motsudolls.