Op zoek naar geluk 4

Het is vrijdagochtend 11.00 uur. De scholen zijn net weer begonnen. Achtentwintig uitgelaten kinderen stormen de klas binnen. Daar staan twee vreemde mensen voor de klas die ‘iets’ met geluk gaan doen.

De kinderen zijn wit, geel, bruin, zwart… en allemaal rond de elf jaar. Dit is groep acht van Daltonschool De Margriet in Rotterdam Noord. Voor de kinderen is de wereld om hen heen en de klas waarin ze zitten heel normaal. Maar hoe gewoon is het eigenlijk dat juist deze kinderen bij elkaar in de klas zitten?

 

Anno 2017 telt Rotterdam zo’n 700.000 inwoners, verdeeld over 170 nationaliteiten. Maar in het jaar 900 woonde er nog bijna niemand op dit stukje moeras. Waar zijn al die mensen toch vandaan gekomen?

 

Die twee vreemde mensen zijn Ab Bol, hoofdredacteur van REALmag en kinderfilosoof Marja van Rossum. Onder de bezielende leiding van Marja gaan de kinderen op zoek naar hun herkomst en het geluk dat hun voorvaderen zochten. Op zoek naar de stamboom van de klas waarbij de kinderen de kruin zijn, Rotterdam de stam en de wortels de plekken waar zij of hun voorouders ooit vandaan gekomen zijn.

Benieuwd naar deze boom?

Zondag 29 oktober, Kaus Australis, 15.00 uur. Release REALmag #5.