Op zoek naar geluk 3

Op het Plateau van Langres, nabij Pouilly-en-Bassigny, begint het blad van de kastanjebomen al te verkleuren. Het was er zwoel en zonnig dit weekeinde, maar de herfst hing onverbiddelijk in de lucht. Wij, de redactieleden van REALmag, bezochten er de bron van de Maas en volgden de loop van de rivier terug naar Rotterdam.

Dwalend langs haar oevers spraken wij over geluk. De rivier is een symbool van het leven dat zijn weg vindt en alle obstakels overwint. Linksom of rechtsom. De rivier dwaalt, maar kan zij ook verdwalen? Onbewust lijkt het water precies te weten waar het heen wil, alsof het zijn bestemming kent.

 

Wij daarentegen raakten bijna het spoor bijster in het holst van de nacht. Gelukkig bleek de rivier een geduldige leidsman, die ons niet alleen veilig thuis bracht maar ook inspireerde met verrassende inzichten in het menselijk lot. Geluksmomenten van het zuiverste water die zeker hun plek gaan vinden in REALmag.

 

Behalve stof tot nadenken brachten we van diverse plaatsen tussen bron en zee wat watermonsters mee. Authentiek gebotteld Maaswater, voorzien van een artistiek vormgegeven etiket mét echtheidskeurmerk.

 

Ook jij maakt kans op zo’n hebbedingerig flesje. Tenminste, als je geluk hebt bij de grote tombola tijdens de release. Die vindt plaats op zondag 29 oktober. Noteer de datum in je agenda en zet alvast wat geld opzij voor de loten. Want daar ga je heel gelukkig van worden. En ondertussen: blijf ons volgen. Don’t let go.