Op zoek naar geluk

Een telg van het geslacht Van der Heim, afkomstig uit de stad Hamm in Noord-Duitsland, zocht in de zeventiende eeuw zijn heil in Nederland. Ruim drie eeuwen later belandt er per toeval een onooglijke bijbel, voorzien van een plastic formicakaftje met houtmotief, op het adres van een van onze redactieleden. In het boekje een handgeschreven notitie van Godefrida van der Heim; een van de laatste nazaten van deze stam.

De redactie van REALmag besluit het spoor terug te volgen en stuit op een geschiedenis van dwaalgasten en gelukszoekers. Het thema van de 2017-editie is geboren.

Is de zoektocht naar geluk niet wat ons allen voortdrijft in dit leven? En is de kans dat we dat geluk uiteindelijk vinden niet net zo groot als het risico om onderweg te verdwalen?

Het zijn vragen waar wij geen pasklaar antwoord op hebben. Thuisblijven is geen optie, we moeten erop uit. Dus gaan we op zoek naar bijzondere mensen en mooie verhalen. We d(w)alen af in de duisternis van ons onbewuste brein. Praten met een Belgische psychiater over het nut van ongeluk. Gaan te rade bij kunstenaars die de oorlog in hun thuisland ontvluchten of inspiratie zoeken in den vreemde. We nemen een kijkje in de wereld van verdwaalde vogels en volgen de Maas stroomafwaarts tot aan haar bestemming. Is de zee het geluk waar het water naar zoekt?

Op dit moment is onze zoektocht nog in volle gang. De kans dat we verdwalen levensgroot. Daarom hebben we een verzoek: houd ons de komende tijd goed in de gaten. Volg ons op Facebook en don’t let go!