De kop is eraf

28 oktober is de dag dat Rotterdam de verjaardag van Erasmus viert. Op die dag willen wij REALmag. #4 presenteren, de editie die geheel in het teken van de beroemde humanist staat.

De man zonder hoofd, zoals wij van de redactie hem ook wel noemen. Want je weet het misschien nog: de grootste Rotterdamse denker aller tijden ligt begraven in de Zwitserse stad Bazel, maar zijn skelet is incompleet. Vanaf ongeveer de vertebra cervicalis rest alleen nog gruis.
dekop
Wij volgden de Rijn stroomopwaarts van Erasmus’ geboorteplaats naar de stad waar hij stierf op zoek naar onthullingen over dit vreemde feit. Het werd een mysterieuze reis vol duistere betekenissen die zich tot op de dag van vandaag maar moeilijk laten duiden. Wel brachten we mooie verhalen mee terug en leerden bijzondere mensen kennen. Kunstenaars, roeiers met stalen biceps, kappersmodellen, hard core wetenschappers, Erasmus-idolaten en louche archeologen. Het hele spectrum van personages uit de Lof der Zotheid kwam voorbij.
Nieuwsgierig geworden? Het is je geraden! De personen en verhalen zijn straks allemaal terug te vinden in de nieuwe REALmag. Natuurlijk brengen we ook het laatste nieuws over de schedel. Spectaculair nieuws, verklappen we alvast. Dus zegt het voort.