De nieuwe REALmag.: feest voor het oog en balsem voor de ziel

Deze editie van REALmag. is nu te koop in de shop voor 15 Euro voor 1 exemplaar.

Lieve mensen,

Een jaar geleden bogen wij ons over het thema voor de 2020-editie van REALmag. Het was november. De dagen werden korter en grauwer. Buiten rook het naar vochtige aarde. Naar verval. En in dat verval bespeurde je – heel lichtjes – nog een herinnering aan iets fris, iets zonnigs.

Zo begon het nieuwe thema: weemoed. Of eigenlijk: Anatomie van de weemoed, want we wilden ontrafelen hoe weemoed onze geest en ons lichaam binnenkomt en wat het daar aanricht.

Nu is het opnieuw november. Opnieuw korten en grauwen de dagen en vullen onze herinneringen zich met hoop. Weemoed blijkt een verrassend actueel thema in tijden van thuiswerken, quarantaine en lockdown. Als het leven kaal wordt, vullen de gedachten zich als vanzelf met dierbare herinneringen en loopt het gemoed vol van gemis.

Het resultaat van onze zoektocht, waaraan velen hebben bijgedragen, ligt inmiddels bij de drukker. We verklappen vast: de nieuwe REALmag. is een feest voor het oog en balsem voor de ziel.

De coronapandemie speelt ook REALmag. parten. Vanwege alle restricties dit jaar geen feestelijke release maar er komt wel een bijzonder online alternatief. Nadere informatie daarover volgt.

Dank je wel voor je steun en interesse in REALmag.!

Voor nu, blijf gezond en houd de (wee)moed erin!

We hopen jullie in betere tijden te zien op de weemoed-afterparty!

Ab Bol

Gert-Jan van den Bemd

Selma Lagewaardt