Speurend naar weemoed

Speurend naar weemoed…

Als je zoekt zul je vinden, maar ‘wie wat vindt heeft slecht gezocht’, dichtte ooit de dichter van de weemoed, Rutger Kopland. Dus lieten wij het zoeken achterwege en verlieten ons in plaats daarvan op het toeval, het weer en de mensen die we al dan niet zouden ontmoeten.

… trokken we tussen de eerste en tweede coronagolf naar Oostende. We hadden niet echt een plan, we hadden ons niet echt voorbereid. Plannen en voorbereidingen staan haaks op weemoed, vonden we. Weemoed overkomt je, net als pech of geluk.
We zouden wel zien.

Het laterale zeezicht vanuit onze hotelkamer, de eeuwige strijd tussen licht en duisternis boven het strand en een heus handgemeen in café Moderna vormden de hoogte- dan wel dieptepunten. Het oordeel daarover laten we graag aan de lezer van onze aanstaande REALmag.-special.

We brengen meer dan de weemoedige vruchten van onze Oostendse belevenissen. Foto’s, tekeningen, verhalen, gedichten en essays van bekende en minder bekende schrijvers en kunstenaars. Genoeg voor een lange weemoedige winter.

De release van het magazine zal dit jaar in november plaatsvinden en noodgedwongen iets anders verlopen dan u van ons gewend bent: in kleine groepjes in meerdere sessies langs een corona-proof route. Binnenkort meer hierover.

Voor nu, blijf gezond en houd de (wee)moed erin!

Ab Bol

Gert-Jan van den Bemd

Selma Lagewaardt

Bob Verbruggen