Heinz

Iedereen kende hem als Heinz. Altijd een shaggie in zijn hand en een broek die constant afzakte. Duitse commando’s ontsnapten uit zijn mond. Ja ja! Nein nein! Hij was een Rotterdamse straatlegende, een icoon.

In 1937 geboren in Bussum als Theo van den Hoogen, met het gezin verhuisd naar Duitsland en rond zijn dertigste door omstandigheden naar Rotterdam gevlucht. Theo leed aan schizofrenie. In 2015 overleed hij.

Schrijfster Daphne Rustwat volgde het spoor van Heinz en interviewde de mensen die hem gekend hebben. In combinatie met de prachtige foto’s van Margi Geerlinks, die Theo van dichtbij heeft meegemaakt, ontstaat een beeld van hoe het kan lopen als je in je hoofd verdwaalt met de (familie)geschiedenis in je kielzog.

In de nieuwe REALmag. is de geschiedenis nooit ver weg en met het thema gelukzoekers & dwaalgasten sluiten we naadloos aan bij de Maand van de Geschiedenis die geluk als thema heeft. Wat een toeval. De hele maand oktober staat dus in het teken van geschiedenis en geluk. Met als klap op de vuurpijl de release van REALmag. eind van deze maand. Kijk op realmag.nl voor een interview met Ellen Snoep, projectmanager van de Maand van de Geschiedenis en wat er allemaal valt te beleven in oktober.

De release van REALmag. vindt plaats op zondagmiddag 29 oktober bij Kaus Australis, Rotterdam. Routebeschrijving, programma en details volgen. Hou je mailbox in de gaten en blijf ons volgen!