Releaseparty REALmag. #6 Magy en het Fibonacci Mysterie

Het Rotterdamse tijdschrift REALmag. presenteert op vrijdag 14 juni zijn nieuwe editie rondom robots en artificiële intelligentie. De redactie werkte hiervoor nauw samen met Gwen Stok en Bruno Ferro Xavier da Silva van kunstenaarsduo Trompette de la Mort. Rode draad is het science fiction-verhaal Magy en het Fibonacci Mysterie van schrijver Gert-Jan van den Bemd. In combinatie met deze release kan je om 20.00 uur het V2_ Lab for the Unstable Media gratis bezoeken alwaar het event ‘Evenening of the Living Dead’ te zien is (https://v2.nl/events/evening-of-the-living-dead).

Mijn beste vriend is Harold. Hij is een androïde van het SunR901 type. Ik zie hem alleen op mijn werk bij het IMT, het Instituut voor Medische Technologie. Daarbuiten is contact niet toegestaan.

Voor haar zesde editie koos de redactie van REALmag. voor een actueel thema: de impact van robots op onze menselijke identiteit. Moeten we vrezen voor de ondergang van de menselijke beschaving? Of zijn robots een teken van technologische vooruitgang? Vormen zij zelfs een nieuwe trede op de evolutionaire ladder?

 

Kunst…

Deze robot-editie verschijnt in de vorm van een spannende graphic story over de twintigjarige Magy en haar robot-collega Harold. Samen ontdekken zij geheime informatie die de meest menselijke eigenschappen op het spel zetten: vrijheid en liefde. Het verhaal van Gert-Jan van den Bemd speelt zich af in 2038 en is in beeld gebracht door Gwen Stok en Bruno Ferro Xavier da Silva. De tekeningen van dit kunstenaarsduo hebben een speels en macaber karakter: alsof je eregast bent onder kannibalen en probeert de juiste tafelmanieren te onthouden.

 

… en wetenschap

Maar de nieuwe REALmag. is geen kant-en-klaar stripverhaal. Samen met hoofdredacteur en grafisch vormgever Ab Bol hebben Gwen en Bruno het verhaal van Magy verweven met bijdragen van redacteuren en gastschrijvers. Er zijn interviews met experts op het gebied van filosofie en techniek (hoogleraar Jos de Mul), AI en cognitieve psychologie (dr. Joost Broekens en hoogleraar Marcel van Gerven), theologie en games (dr. Frank Bosman), robotrechten (dr. Rob van der Hoven van Genderen) en de directeur van Motsudolls, leverancier van sekspoppen.

 

Release REALmag #6

Vrijdag 14 juni 2019

Zaal open: 16.00 uur

Aanvang programma: 17.00 uur

Entree: 15 euro (alleen PIN, inclusief magazine, 1 dosis Zycon en een aantal gratis drankjes en hapjes)

Locatie: Erasmus MC Incubator (Erasmus Science Tower)
Marconistraat 16 (9e verdieping)
3029 AK Rotterdam

Parkeren: gratis in de Europoint garage naast de Science Tower

 

Evening of the Living Dead in V­_2

Eendrachtsstraat 10

3012 XL Rotterdam

Gratis na bezoek aan de release

 

Deze editie van REALmag. is mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernard Cultuurfonds

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Stichting Bevordering van Volkskracht

Erasmus Universiteit